Een volle zaal met jong- en oud. De opening van de tentoonstelling trok veel publiek. Niet zo gek want uiteindelijk hebben veel mensen van allerlei Delftse wooncollectieven bijgedragen aan het resultaat.

“Ons doel was om bezoekers echt een inkijkje te geven in de verscheidenheid van collectieve manieren van wonen” verteld Jurrian Arnold van Open Kaart. “We combineren daarom tekst met inzichtelijke plattegronden, inspirerende foto’s én videorapportages”.

Zo legt fotograaf Rufus de Vries uit hoe hij van ieder wooncollectief een bijzondere foto maakt. Doormiddel van enscenering maakt hij in één foto de sociale verbanden van ieder collectief zichtbaar. “De foto kan je dan het gevoel geven dat je zo mee aan tafel kan schuiven”.

Wethouder Karin Schrederhof mocht als openingshandeling de eerste sticker plakken bij de vraag: bij welk collectief zou jij je het meest thuis voelen? Aan het eind van de middag zijn er al veel stickers geplakt. Als we op deze stickers afgaan, dan hebben de bezoekers van de opening in ieder geval een heel divers behoefte hebben als het gaat om collectief wonen.

Lees hier meer over de locatie en openingstijden van de tentoonstelling