een woonvereniging
voor actieve ouderen

34 kamers
sociale huur / privé huur / koop
46 bewoners

Samen oud worden

Nevel Nemas is een woonvereniging voor actieve ouderen vanaf 50 jaar. Naast de ruime huurappartementen, heeft het complex een grote gemeenschappelijke ruimte waar meerdere keren per week activiteiten worden georganiseerd. In de toekomstbestendige woningen kunnen de bewoners zelfstandig blijven wonen én van betekenis zijn voor elkaar.

foto: Rufus de Vries

Een praatje op de galerij

Langs de twee vleugels van het complex lopen brede galerijen. Deze zijn zo ontworpen dat rolstoelen elkaar kunnen passeren. Hier zitten de bewoners graag buiten en maken een praatje. De woningcorporatie heeft plantenbakken geplaatst zodat de bewoners een voortuintje kunnen maken.
Er is ook een gedeelde binnenruimte, die bevindt zich op de eerste verdieping in de toren. In deze grote ruimte wordt een hoekje in beslag genomen door de biljarttafel. De rest is flexibel te gebruiken. Langs het keukeneiland kijk je het kantoortje binnen. Omdat het twee ruimtes zijn kunnen er meerdere activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden.

“Wij zijn inmiddels ook weer tien jaar ouder. Het gevaar is dat een vereniging sterft aan ouderdom”

Ondernemende ouderen

In deze gemeenschappelijke ruimte wordt veel georganiseerd. Vaste prik zijn de koffie-ochtenden onder het toeziend oog van een gastheer of -vrouw. Maar bewoners ondernemen veel meer. Zo zijn er allerhande clubjes voor schilderen, lezen en natuurlijk biljarten.

Daarnaast gaat men in kleinere groepjes veel de deur uit, voor een bezoekje aan een museum of het casino.

“We zijn wel oud maar nog niet dood.”

Kijk voor meer informatie op de website van Nevel Nemas